Heeft u last van schouderpijn?

  • De schouder zorgt ervoor dat u veel handelingen zoals, haren kammen, tillen, koken of aankleden kunt verrichten. Wanneer u pijn heeft in de schouder kunt u veel van deze handelingen niet meer uitoefenen. Dit kan u erg belemmeren in het dagelijkse leven.
Nekpijn 's-Hertogenbosch, Nekpijn Den Bosch, schouderpijn 's-Hertogenbosch, schouderpijn Den Bosch, nekhernia 's-Hertogenbosch, nekhernia Den Bosch, oefeningen 's-Hertogenbosch, oefeningen Den Bosch, nekoefeningen 's-Hertogenbosch, nekoefeningen Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, Fysiotherapie Den Bosch, oefentherapie 's-Hertogenbosch, oefentherapie Den Bosch, Rugcentrum 's-Hertogenbosch

Wat is schouderpijn?

Bij schouderpijn heeft u pijn in of rondom het schoudergewricht. Door de complexiteit van de schouder en de grote beweeglijkheid is het gewricht erg kwetsbaar voor letsels. Ook kunnen er hierdoor diverse problemen ontstaan die het normaal functioneren van de schouder moeilijker kunnen maken. Dit heeft als gevolg dat handelingen niet meer uitgevoerd worden. Ondanks de pijn is het belangrijk om in beweging te blijven, om verstijving van de schouder te voorkomen.

Symptomen van schouderpijn
Schouderpijn kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Meestal zijn er meerdere factoren die een rol spelen bij schouderpijn. Vaak heeft u pijn bij het bewegen van de schouder, maar de pijn kan ook uitstralen naar uw schouderbladen, nek, de elleboog en zelfs de vingers. Door bewegen kan de pijn toenemen. Als gevolg hiervan worden veel handelingen vermeden. Om het verstijven van de schouder te voorkomen is het belangrijk dat u de schouder, binnen de pijngrens, blijft bewegen.

Oorzaken van schouderpijn

Aangezien de schouder zo een complex gewricht is kan schouderpijn meerdere oorzaken hebben. Tevens kan het een combinatie van verschillende oorzaken zijn. De meest voorkomende oorzaak van schouderpijn is overbelasting van de schouder. Hierdoor kan het zijn dat de pees in uw schouder gaat ontsteken of scheuren, dit kan een oorzaak zijn van de pijn. Daarnaast kunt u last hebben van een slijmbeursontsteking of slijtage van het schoudergewricht. Ten slotte kunt u last hebben van een frozen schoulder. Hierbij gaat een deel van de bewegingsvrijheid van de schouder verloren.

Wat kunnen wij voor u betekenen
Indien u langdurig last heeft van schouderpijn, kan een fysiotherapeut uitkomst bieden bij het verminderen van de pijn. Als eerst zal er tijdens de intake een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd. Vervolgens worden deze uitkomsten geanalyseerd. Ten slotte zal er, nadat de klachten in kaart zijn gebracht, een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld worden. Het doel van de behandelingen is het verminderen van pijn, zodat u weer makkelijker kunt bewegen.

Schouderoefeningen 's-Hertogenbosch, schouderoefeningen Den Bosch, schouderpijn 's-Hertogenbosch, schouderpijn Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den Bosch, oefentherapie 's-Hertogenbosch, oefentherapie Den Bosch, oefeningen 's-Hertogenbosch, oefeningen Den Bosch, Rugcentrum 's-Hertogenbosch

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op