Heeft u last van dikke handen en opgezette voeten

  • Zodra het warmer wordt merkt u dat uw lichaam steeds meer vocht gaat vasthouden. Vochtophoping kan erg vervelend zijn en kan een teken van een onderliggend probleem of ziekte zijn. Heeft u last van vochtophoping? Neem dan contact met ons op.
voet!

Wat is vochtophoping?

Vochtophoping wordt ook wel oedeem genoemd. Wanneer u last heeft van deze aandoening heeft u last van opgezette lichaamsdelen. Dit komt doordat het vocht in uw lichaam niet goed afgevoerd wordt. Vochtophoping kan ontstaan in uw voeten, enkels, benen, de buik en zelfs in uw longen. Er zijn twee vormen van vochtophoping te onderscheiden, namelijk gegeneraliseerd oedeem (dit is oedeem verspreid over het hele lichaam) en lokaal oedeem (dit is oedeem dat plaatselijk voorkomt).

Symptomen van vochtophoping

Wanneer u last heeft van oedeem, heeft u last van zwelling en in sommige gevallen pijn in de getroffen lichaamsdelen. Een veel voorkomende symptoom is gewichtstoename, omdat er meer vocht in het lichaam bevindt. Een ander verschijnsel van vochtophoping is het putje dat achter blijft wanneer u in uw gezwollen lichaamsdeel drukt. Wanneer u last heeft van oedeem in uw longen kan hoesten en kortademigheid een symptoom zijn.

Oorzaken van vochtophopng

Ophoping van vocht ontstaat doordat er meer vocht wordt aangevoerd dan dat er wordt afgevoerd. In veel gevallen is oedeem een symptoom van een andere ziekte. Veelvoorkomende aandoening waarbij oedeem het gevolg is zijn:

  • Hartfalen
  • Nierziekten
  • Beschadigde bloedvaten
  • Verslechterde bloedafvoer
Schouderoefeningen 's-Hertogenbosch, schouderoefeningen Den Bosch, schouderpijn 's-Hertogenbosch, schouderpijn Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den Bosch, oefentherapie 's-Hertogenbosch, oefentherapie Den Bosch, oefeningen 's-Hertogenbosch, oefeningen Den Bosch, Rugcentrum 's-Hertogenbosch

Neem contact op