Wilt u extra ondersteuning?

  • Medical taping wordt vooral door sporters gebruikt bij sport blessures. Echter kan het ook uitkomst bieden bij andere klachten aan het bewegingsapparaat. Doordat het ondersteuning biedt aan de gewrichten, spieren en pezen, verloopt het genezingsproces sneller.
Medical Taping

Wat is medical taping?

Medical taping is een elastische tape, die erg dun is en dezelfde rekbaarheid heeft als de huid. Het wordt gebruikt bij het ondersteunen van (pijnlijke) spieren en gewrichten. Doordat de tape zo elastische is en lijkt op de menselijke huid, kunt u alle bewegingen blijven uitvoeren, zonder dat u hierin beperkt wordt door de tape. Door de tape ontstaan er een drukvermindering van de pijnlijke lichaamsdelen. Tevens zorgt medical taping ervoor dat dat de genezingsproces van de pijnlijke lichaamsdelen sneller verloopt.

Voor welke klachten is medical taping geschikt?

Wanneer u last heeft van lage rugpijn kan medical tape gebruikt worden om de spanning in de rug te verminderen. Tevens kan de tape gebruikt worden bij aandoeningen aan de schouder. De tape zorgt dan voor een directe pijnverlichten zonder u te beperken in uw dagelijks leven. Daarnaast kan medal tape ook gebruikt worden bij het corrigeren van de lichaamshouding.

De behandeling
De eerste afspraak bestaat uit een vragenronde over uw klachten en tevens vinden er verschillende onderzoeken en testen plaats. Aan de hand van deze gegevens wordt er naar een oorzaak van de klachten gezocht. Vervolgens zal er gekeken worden of uw klachten met fysiotherapeutische behandelingen verholpen kunnen worden. Indien dit het geval is zal er tot slot samen met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. De behandelingen zijn met name gericht op het leren hoe u zelf uw klachten kunt verminderen, verhelpen of voorkomen. Tevens wordt er aandacht besteedt aan het verbeteren van de spierkracht, stabiliteit, coördinatie en uw uithoudingsvermogen. Blijf niet zitten met klachten, maak een afspraak!

rugpijn 's-Hertogenbosch, rugpijn Den Bosch, lage rugpijn 's-Hertogenbosch, lage rugpijn Den Bosch, bekkenpijn 's-Hertogenbosch, bekkenpijn Den Bosch, oefentherapie 's-Hertogenbosch, oefentherapie Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den Bosch, oefeningen lage rug 's-Hertogenbosch, oefeningen lage rug Den Bosch, oefeningen bekken 's-Hertogenbosch, bekkenoefeningen Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den Bosch, Rugcentrum 's-Hertogenbosch

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op