Klachten aan uw bewegingsapparaat?

  • Wanneer u last heeft van uw gewrichten en hierdoor minder mobiel bent geworden, kan manuele therapie u helpen bij het wegnemen of verminderen van de klachten. Manuele therapie heeft namelijk een positieve invloed op het functioneren van uw gewrichten.
kuiten

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specifieke behandelmethode die gericht is op het behandelen van gewrichten. Klachten zoals, rugpijn, nekpijn, schouderpijn of pijn aan de armen of benen kunnen door een manueel therapeut behandeld worden. Door middel van verschillende technieken zal de manueel therapeut het functioneren van de gewrichten en uw houding verbeteren. Na de eerste behandeling zult u direct al merken dat u minder vast zit. U kunt namelijk gemakkelijker bewegen, doordat uw gewrichten beter functioneren. Tijdens de behandelingen worden de gewrichten zo bewogen dat er een knappend of krakend geluid ontstaan.

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

Manuele therapie is een geschikte vorm van therapie, wanneer u klachten ervaart aan uw gewrichten. Met manuele therapie kunnen klachten zoals nek-, schouder- en rugpijn behandeld worden. Maar ook kaakklachten in combinatie met nekpijn en heup- of bekkenklachten met uitstraling naar de lage rug of bekken. Tevens kan met manuele therapie ook spanningshoofdpijn en migraine behandeld worden.

De behandeling
De eerste afspraak bestaat uit een vragenronde over uw klachten en tevens vinden er verschillende onderzoek en testen plaats. Aan de hand van deze gegevens wordt er naar een oorzaak van de klachten gezocht. Vervolgens zal er gekeken worden of uw klachten met fysiotherapeutische behandelingen verholpen kunnen worden. Indien dit het geval is zal er tot slot samen met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. De behandelingen zijn met name gericht op het verminderen van de pijn, maar ook het verbeteren van de spierkracht, stabiliteit, coördinatie en uw uithoudingsvermogen.

Schouderoefeningen 's-Hertogenbosch, schouderoefeningen Den Bosch, schouderpijn 's-Hertogenbosch, schouderpijn Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den Bosch, oefentherapie 's-Hertogenbosch, oefentherapie Den Bosch, oefeningen 's-Hertogenbosch, oefeningen Den Bosch, Rugcentrum 's-Hertogenbosch

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op