Heeft u last van uw hand of pols?

  • Hand- en polsklachten uiten zich door een zwelling, warmte en/of roodheid van de pols. De pijn ontstaat voornamelijk door overbelasting van de pols. Daarnaast kan de pijn u beperken in het uitvoeren van uw dagelijkse werkzaamheden. De pijn en symptomen kunnen per persoon verschillen.
FotoFluvius-FysioVerzijden-behandeling-20171026-004-1-e1511773266821-1024x410

Wat zijn hand- en polsklachten?

Klachten aan de hand en pols zijn erg vervelend. U gebruikt uw handen namelijke de hele dag. Hand- en polsklachten kunnen u daarom belemmeren in uw dagelijkse werkzaamheden. De klachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Vaak betreft het een aandoening aan de pezen of zenuwen die in de hand en/of pols lopen. De klachten ontstaan vrijwel altijd door overbelasting.

Symptomen van hand- en polsklachten

Bij hand- en polsklachten ervaart u pijn in of rond het polsgewricht als u uw pols of hand beweegt. De pijn kan uitstralen naar uw vingers in de vorm van pijn of tintelingen. De pijn kan gepaard gaan met zwelling en/of roodheid van de pols of hand. In sommige gevallen kan er gevoelsverlies en/of krachtverlies optreden in de hand.

Oorzaken van hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak zijn er meerdere factoren die een rol spelen. Veel voorkomende oorzaken van hand- en polsklachten zijn:

  • Overbelasting, door veelvuldige en herhaaldelijke bewegingen van de hand
  • Ongunstige werkhouding
  • Artrose van de pols of vingers
  • Kneuzing van het polsgewricht of de vingers
  • Breuk van het polsgewricht of de vingers

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Handfysiotherapie richt zich op het herstellen/verminderen van hand- en polsklachten. De therapie is gericht op het soepel en sterk maken van uw hand of pols door het (laten) uitvoeren van gerichte oefeningen. Daarnaast kan de handtherapeut adviezen geven met betrekking tot het gebruik van hulpmiddelen, zodat uw hand/pols binnen de kortste keren weer optimaal kan functioneren.Tevens maakt de therapeut gebruik van spalken die de functie van de hand kunnen ondersteunen.

Deze therapeut kan u helpen bij deze klacht:

Maak een afspraak