Heeft u een blessure opgelopen?

  • Door middel van echografie kunnen er opnamen gemaakt worden van uw lichaam. Er wordt gekeken naar pezen, botten, banden, spieren, gewrichten en slijmbeurzen. Hierdoor zijn wij in staat om verschillende aandoeningen in beeld te brengen.
Schouderoefeningen 's-Hertogenbosch, schouderoefeningen Den Bosch, schouderpijn 's-Hertogenbosch, schouderpijn Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den Bosch, oefentherapie 's-Hertogenbosch, oefentherapie Den Bosch, oefeningen 's-Hertogenbosch, oefeningen Den Bosch, Rugcentrum 's-Hertogenbosch

Wat is echografie?

Echografie wordt gebruikt om een klacht of letsel te vinden en om de kwaliteit van uw spieren, pezen en botten te beoordelen. Tevens kan het gebruikt worden als aanvulling op andere behandelmethodes. Bij echografie wordt er gebruik gemaakt van hoogfrequente geluidsgolven. Deze dringen het lichaam binnen en worden vervolgens terug gekaatst. Hierbij komt er een elektrisch signaal vrij die geprojecteerd wordt op de computer.

Voor welke klachten is echografie geschikt?
Echografie kan toegepast worden bij verschillende klachten. In het RugCentrum gebruiken bij echografie vooral voor de schouder. Door middel van echografie gaan wij op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Voorbeelden van klachten waarbij echografie toegepast kan worden zijn: een spierscheur, peesontsteking of peesscheur, slijmbeursontsteking, slijtage van het kraakbeen.

Voordelen van echografie

De behandelmethode is geheel pijnloos en gemakkelijk. Het kan uitgevoerd worden tijdens pijnlijke bewegingen om nog een duidelijker beeld van de klacht te krijgen. Daarnaast is het een snelle manier om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierdoor kan er direct gestart worden met de behandelingen. Tevens kan echografie ook tijdens de behandelingen gebruikt worden om zo de voortgang te kunnen evalueren.

De behandeling
De eerste afspraak bestaat uit een vragenronde over uw klachten en tevens vinden er verschillende onderzoeken en testen plaats. Echografie wordt ingezet om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Deze gegevens worden geanalyseerd en vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Het doel van echografie is om de oorzaak van uw klachten te vinden, zodat er een passend behandelmethode gebruikt wordt om uw klacht te behandelen. Het onderzoek wordt niet als pijnlijk ervaren.

rugpijn 's-Hertogenbosch, rugpijn Den Bosch, lage rugpijn 's-Hertogenbosch, lage rugpijn Den Bosch, bekkenpijn 's-Hertogenbosch, bekkenpijn Den Bosch, oefentherapie 's-Hertogenbosch, oefentherapie Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den Bosch, oefeningen lage rug 's-Hertogenbosch, oefeningen lage rug Den Bosch, oefeningen bekken 's-Hertogenbosch, bekkenoefeningen Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den Bosch, Rugcentrum 's-Hertogenbosch

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op