Wilt u af van uw pijnlijke spieren?

  • Als u last heeft van pijnlijke spieren in de rug, schouder of nek, door gespannen spieren, dan kan dry needling wellicht een uitkomst bieden. Doordat de pijnlijke spieren aangeprikt worden met een dunne naald kan de spier snel en langdurig ontspannen.
Schouderoefeningen 's-Hertogenbosch, schouderoefeningen Den Bosch, schouderpijn 's-Hertogenbosch, schouderpijn Den Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den Bosch, oefentherapie 's-Hertogenbosch, oefentherapie Den Bosch, oefeningen 's-Hertogenbosch, oefeningen Den Bosch, Rugcentrum 's-Hertogenbosch

Wat is Dry Needling?

Bij dry needling wordt er gebruik gemaakt van een acupunctuurnaald om spierknopen (deze worden ook wel triggerpoints genoemd) in het lichaam te ontspannen. Deze knopen in de spieren zorgen ervoor dat u pijn ervaart. Dit kan ontstaan door een langdurige verkeerde houding, een verkeerde beweging of ongeval, langdurige overbelasting van schouder, nek of arm en/of beschadiging van weefsel. De oorzaak hiervan kan stress zijn. Door middel van dry needling wordt er in de pijnlijke spieren geprikt. Dit zorgt voor een reflex van de spier. De spier spant zich namelijk kort aan en ontspant zich daarna. Hierdoor ontstaat er een directe verlichting van de pijn in de spieren en tevens ontstaat er een ontspanning van de spieren.

Voor welke klachten is Dry Needling geschikt?

Dry needling is zeer geschikt bij klachten die ontstaan door een verkeerde lichaamshouding, maar ook voor klachten die ontstaan door spierspanningen. Dit kunnen bijvoorbeeld klachten zijn als: rug-, nek- en schouderpijn. Tevens kan spanningshoofdpijn ook door dry needling verholpen kunnen worden.

De behandeling
De eerste afspraak bestaat uit een vragenronde over uw klachten en tevens vinden er verschillende onderzoeken en testen plaats. Aan de hand van deze gegevens wordt er naar een oorzaak van de klachten gezocht. Vervolgens zal er gekeken worden of uw klachten met dry needling verholpen kunnen worden. Indien dit het geval is zal er samen met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. De behandelingen zijn met name gericht op verminderen van de pijn, maar vooral op het verhelpen van de triggerpoints. Het kan zijn dat er na de behandeling tijdelijke verschijnselen optreden, zoals blauwe plekken, kortdurende pijn en een kortdurende verergering van de klachten. Blijf niet zitten met klachten, maak een afspraak!

Dry Needling 's-Hertogenbosch, Dry needling Den Bosch, spierknopen 's-Hertogenbosch, spierknopen Den Bosch, trigger points 's-Hertogenbosch, triggerpoints Den Bosch, rugpijn 's-Hertogenbosch, rugpijn Den Bosch, lage rugpijn 's-Hertogenbosch, lage rugpijn Den Bosch, schouderpijn 's-Hertogenbosch, schouderpijn Den Bosch, rugcentrum 's-hertogenbosch,

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op